IMPROVISACIÓ

Monovarietal de xarel·lo, elaborat a partir de tres petites parcel·les i que des del 2006 es presenta com un blanc de guarda que mostra l’estil i la filosofia de l’Enric Soler. La seva característica elegància es definida per la fermentació i criança tant al bocoi austríac, construït per Franz Stockinger, que es va incorporar el 2016, 2020 i 2023 com en dos recipients ovoides de ciment Nomblot. El vi fermenta i reposa durant nou mesos, abans de l’assemblatge final. És el vi amb més impacte d’anyada i el més difícil de descriure en tast, atesa la gran complexitat.

PARCEL·LES

SISQUETA

Veïna il·lustre de la vinya dels Taus, aquesta parcel·la data d’una època molt similar. La vinya Sisqueta és el cor i la personalitat del Improvisació.

 

JERÒNIA

La darrera parcel·la incorporada al projecte. Una vinya originalment de la varietat parellada, plantada el 1996 i sobre empeltada parcialment (1,06 ha) de xarel·lo de la vinya dels Taus el 2019. El 2020 s’hi van plantar 400 ceps de malvasia de Sitges (0,25 ha) i, el 2024, 1.600 ceps de xarel·lo vermell (0,80 ha). El raïm es vinifica per a Improvisació i Istiu.
 

ESPENYALLUCHS

Un gran desafiament l’any 2011: plantar vinya de secà i conduïda en vas en un lloc molt singular, un terreny de suau pendent a 400 metres d’altitud. És una autèntica vinya de coster que produeix xarel·lo d’alçada per a les ampolles d’Espenyalluchs i, a vegades, també d’Improvisació.

Sòls calcàris i pedregosos de Vinya Jerònia

Per accedir a aquest web has de ser major d'edat. Hi estàs d'acord?
Accedint al nostre web certifiques que ets major d'edat i que ets conscient de les regulacions sobre el consum de begudes alcohòliques al teu país.